2018-01-29

Majonnäs med nässlor

Majonnäs med nässlor

Portioner: 4

Tid: 15-20 min

Ingredienser:

  • 1 äggula
  • 1 tsk äppelcidervinäger (eller annan vinäger som faller dig i smaken)
  • 3 krm vatten
  • 3 krm citronsaft (kan ersättas med vinäger om man inte gillar eller är allergisk mot citron)
  • 1 krm dijonsenap
  • 0,5 krm paprikapulver
  • 0,5-1 krm salt
  • 1 tsk Hennings Torkade nässlor
  • 1,75 dl smaklös olja, ex ej kallpressad rapsolja

Instruktioner:

  1. Tillsätt alla ingredienser förutom oljan i en stadig bunke
  2. Rör om så du får en jämn smet
  3. Äggsmeten och oljan bör ha samma temperatur innan du tillsätter oljan
  4. Droppa i oljan försiktigt medans du vispar äggsmeten metodiskt. Stressa inte
  5. Efter dom första dropparna kan du öka flödet av oljan, var försiktig så smeten inte skär sig
  6. Blir majonnäsen för tjock tillsätt några droppar vatten.
  7. Blir majonnäsen för tunn tillsätt mer olja

Tips: Vill du göra aioli med nässlor, tillsätt 0,5-1 vitlök! Önskas mer nässelsmak, tillsätt mer Hennings Torkade nässlor

Tillsätts i andra kalla såser för att få nya spännande smakupplevelser eller ät majonnäsen som den är till dina favoriträtter

Dela detta