Nässelpasta

Portioner: 6

Tid: 40-50 min

Ingredienser:

  • 90 g Vatten
  • 10 g Hennings Torkade nässlor
    ---------------------------------
  • 465 g (ca 7,5 dl) Durumvete 
  • 3 st Medelstora ägg
  • 4 msk Vatten

Instruktioner:

  1. Lägg nässelpulvret i vattnet, blanda och låt svälla i ca 5-10 min. Nässelsmeten kommer mörkna, det är helt normalt.
  2. Forma en mjölhög på arbetsbänken. Gör en liten grop på toppen - tänk vulkan - och tillsätt äggen.
  3. När degen är smulig, gör ännu en mjölhög med grop. Där i läggs nässelsmeten. Tillsätt även 4 matskedar vatten.
  4. Blanda till en slät o trög deg.
  5. Knåda degen i ca 10 min tills den blir elastisk och mjuk
  6. När degen är klar, rulla den till en boll och låt den vila i en täckt bunke i kylskåpet 20-30 minuter. Använd inte plast, det är bara onödigt.
  7. Kavla ut degen tunt, cirka 1½ millimeter på mjölat bord, om du inte har en pastamaskin.
  8. För linguine: Mjöla den utkavlade degen så att degen inte kommer fastna i sig själv när den rullas ihop till en stor pastakorv.
  9. Skär ca 3 mm breda skivor av den ihoprullade pastadegen.
  10. Veckla ut det skurna så du får långa fina linguine 
    11 För annan pasta går det bra att googla på de olika sorter som finns att göra.

Tips: Denna pasta passar perfekt tillsammans med Nässelpesto.

Dela detta