2017-11-12

Nässelpesto

Nässelpesto

Mängd: ca 350 g

Ingredienser:

  • 85 g Vatten
  • 10 tsk Hennings Torkade nässlor
    -------------------------------------------
  • 0,75 dl Solrosfrön 
  • 1 tsk Salt 
  • 1-2 Klyftor Vitlök 
  • 1 dl Parmesanost, riven 
  • 2 dl Olivolja 

Instruktioner:

  1. Lägg nässelpulvret i vattnet, blanda och låt svälla i ca 5-10 min. Nässelsmeten kommer mörkna, det är helt normalt.
  2. Lägg nässelsmeten, vitlök, solroskärnor, parmesan och salt i en mixer.
  3. Mixa något innan oljan tillsätts
  4. Tillsätt olivoljan i omgångar under mixningen
  5. Smaka av med mer parmesan om det behövs.

Denna pesto kan användas som vanlig basilikabaserad pesto.

Dela detta