2017-11-12

Nässelrisotto

Grundrecept Nässelrisotto

Portioner: 4-5 

Tid: Ca 45 min

Ingredienser:

  • 1,3 l grönsaksbuljong
  • 1 st lök, charlottenlök, rödlök eller gul lök
  • 1 msk olivolja för fräsning
  • 5-6 g Hennings Torkade nässlor
  • 350g (ca 4 dl) Arborioris eller annat risottoris
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl parmesanost
  • 20 g smör

Instruktioner:

  1. Koka upp buljongen.
  2. Medans buljongen kokas upp, finhacka löken
  3. Fräs löken lätt i oljan tills den blir mjuk, tillsätt sedan 1 dl av buljongen i löken, rör hela tiden
  4. Tillsätt sedan vinet, låt sjuda i ca 1 min
  5. Tillsätt riset och Hennings Torkade nässlor, fräs i ca 1 minut.
  6. Tillsätt den varma buljongen lite i taget med 2-3 minuter mellanrum tills riset blir mjukt och krämigt, tar normalt 20-25 minuter. Det är viktigt att du rör i riset hela tiden.
    Riset ska sjudas på låg värme
  7. Till sist, tillsätt parmesanosten och smöret. Smaka av med salt och peppar om så önskar, är inte nödvändigt.

Tips: Du kan använda ditt favoritrecept på risotto och tillsätta 5-6 g Hennings Torkade nässlor för att göra den extra smakrik.

Dela detta