2017-11-12

Nässelscones

Nässelscones

Mängd: 8 st bröd

Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 7,5 dl Manitoba cream eller vetemjöl special
  • 1 dl Socker (Kan uteslutas)
  • 5 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 170 g Rumstempererat smör
  • 3 dl Mjölk
  • 1 st Ägg
  • 6 g Hennings Torkade nässlor

Instruktioner:

  1. Sätt på ugnen på 200 C°
  2. Blanda mjöl tillsammans med socker, bakpulver och salt
  3. Tillsätt smöret i mjölblandningen och blanda så den blir grynig
  4. Blanda ägget och mjölken i en separat bunke tillsammans med Hennings torkade nässlor
  5. Tillsätt mjölk- och nässelblandningen i mjölblandningen lite i taget tills du får en fast deg
  6. Arbeta degen på en arbetsbänk i några minuter
  7. Forma hela degen till en tjock cirkel, skär 8 tårtbitar av degen och lägg på smord ugnsplåt
  8. Grädda sconesen i 20-35 minuter i mitten av ugnen med under- och övervärme
  9. Beroende på hur tjocka tårtbitarna är anpassar du gräddningstiden, ju tjockare desto längre gräddningstid, de är klara när de har en gyllenbrun yta eller innertemperatur på ca 90 C°

Avnjuts med sylt, philadelphiaost, jordnötssmör eller annat favoritpålägg

Dela detta