2017-10-24

Nässelsoppa

Nässelsoppa

Portioner: 2-3

Tid: 5-10 minuter

Ingredienser:

  • 5-6 tsk Hennings Torkade nässlor
  • 1,5 tsk Grönsaksbuljongpulver eller 1 st buljongtärning
  • 2 tsk Maizena
  • 0,5 krm Peppar
  • 5 dl Mjölk eller Vatten
  • (0,2 krm Salt, eventuellt)

Tillbehör:

  • Hårdkokt ägg
  • Knaperstekt bacon
  • Creme fraiche

Instruktioner:

  1. Blanda de torra ingredienserna förutom salt i den kalla vätskan i en kastrull. Rör om
  2. Koka upp och låt sjuda i ca 5-10 minuter
  3. Smaka eventuellt av med salt
  4. Blir soppan för tjock så späd ut med mer vätska
  5. Blir soppan för rinnig så tillsätt mer maizena

Serveras med ett hårdkokt ägg, knaperstekt bacon eller en klick créme fraíche.

Detta recept är gjort för att det ska vara snabbt och enkelt. Vill man göra en godare soppa kan man göra soppan på hemmagjord buljong eller hacka ner lite lök, vitlök och andra aromgivande grönsaker. Önskar man mer nässelsmak så tillsätt mer nässelpulver.

Dela detta