2017-10-31

Om Henning

 

 

Henning har hela sin uppväxt levt på olika mindre gårdar i Östergötland. På samtliga gårdar har det vuxit enorma mängder brännässlor. Hans mormor plockade alltid nässlor på våren, förvällde dem och gjorde soppa på dem, Hennings favorit!

Han frågade sig under sin barndom varför människor inte tog till vara på denna goda växt, han fick alltid svaret 'på grund av tid och okunskap'...

2013 flyttade Henning till Lund för att börja studera och för snart två år sedan fick Henning idéen att han skulle gå ut i parken i Lund och plocka nässlor för att sedan se vad som händer om man torkar dem. Torkning är en av våra äldsta konserveringsmetoder och det hade varit intressant att se om nässlor kunde torkas på ett effektivt sätt.

Under hela sommaren 2016 testade Henning att plocka, torka och pulverisera nässlorna på flera olika sätt och senare på hösten började Henning studera Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad för att lära sig om allt inom livsmedel och livsmedelssäkerhet. År 2017 på senvåren tog Henning steget och startade livsmedelsföretaget Hennings för att kunna förse konsumenten med användarvänliga livsmedel 100% producerat av en enda producent. Köper du en produkt från hemsidan så skickas produkten direkt från Hennings egna lager, utan mellanhänder.  Från jord till burk.

Tanken med namnet är att du som kund ska kunna känna en personlig kontakt och trygghet när du köper Hennings produkter. Med tryggheten om att produkten är producerad på ett ekologiskt och miljövänligt sätt i Östergötland med största möjliga transperans gör vi skillnad tillsammans, konsument som producent. 

Henning är mycket mån om att vara öppen om företagets verksamhet och delar gärna med sig av verksamhetens processer, tillstånd och policys

Brännässla är en otrolig naturresurs som finns överallt och är en av Sveriges mest näringsrika växter och fler och fler får upp ögonen för dess användningsområden och rika näringsinnehåll. Var med du också i matrevolutionen!

Ät gott, lev gott!

 

Dela detta