2018-01-29

Ugnsbakade tomater med nässlor

Ugnsbakade tomater med nässlor

Mängd: 8 st tomathalvor

Tid: ca 50 min

Ingredienser:

  • 4 stora kvisttomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Några droppar extra virgin olivolja
  • 1-1,5 tsk Hennings Torkade nässlor
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Instruktioner:

  1. Sätt på ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader på över- och undervärme
  2. Skölj och skär tomaterna på mitten, låt ena halvan vara kvar på kvisten
  3. Lägg tomaterna på en ugnsfast plåt eller form
  4. Skiva den skalade vitlöken ca 5 mm tjock och lägg en vitlöksskiva på varje tomats skurna sida 
  5. Dra ett halvt varv med pepparkvarnen över varje tomat
  6. Tillsätt små nypor havssalt
  7. Tillsätt Hennings Torkade nässlor så det täcker tomaterna
  8. Sätt in tomaterna i ugnen i ca 30-40 minuter

Serveras som tillbehör till kött, fisk, vegetariskt eller ät dem heta som de är

Dela detta